Matematik

hjælp

29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ved k=0,084

f(0)=10

 

y´=0,084*y

 

som jo kan løses

10=c*e0,084*0

så skal jeg bestemme f(7)=18 individer....

 

opgave c)

efter de første 7 døgn ændre populationen sig så den opfylder:

dy/dx=0,0022y(100-y)

 

OG jeg skal bestemme hvor mange døgn der går før populationen er nået op på 90%

 

så jeg tænker (x,90)

den er logistisk og har løsningen

y= 100/ (1+c* e-0,0022•100*x)

 

men der er jo 2 ukendte?: /  (c og x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Den gang sjusk kan du ikke forvente at få svar på.

Skriv hele opgaveteksten og dine spørgsmål


Svar #2
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

det er opg. 8008 fra stx a eksamenshæftet


Svar #3
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

det er opgave c jeg har problemer med.

 

I en model for, hvordan en bestemt population udvikler sig i tidens løb, antages det, at populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse.
Tiden t måles i døgn, og proportionalskonstanten er 0,084
Det antages, at der til at begynde med er 10 indevider i populationen.

a) Opskrives en differerialigning der beskriver populationens udvikling.

y´=0,084*y

 

b) Bestemme vha. af modellen antallet individer efter 7 døgn.

y=10*e^(0,084*x)

f(7)=18

 

I modellen antages det, at populationens vækst efter de 7 døgn ændre sig, således at antallet y af individer i populationen som funktion af tiden t opfylder differentialigningen

dy/dt=0,0022y(100-y)

c) Bestem,hvor mange døgn der går, før antallet af individer i populationen er nået op på 90% af populationens maksimum.

 

har løsningen

y=m/(1+c*e^(-aMx))

og jeg kender punktet (x,90)

men der er jo 2 ubekendte c og x ?


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.