Matematik

hjælp.

29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

det er opgave c jeg har problemer med.

 

I en model for, hvordan en bestemt population udvikler sig i tidens løb, antages det, at populationens væksthastighed er proportional med populationens størrelse.
Tiden t måles i døgn, og proportionalskonstanten er 0,084
Det antages, at der til at begynde med er 10 indevider i populationen.

a) Opskrives en differerialigning der beskriver populationens udvikling.

y´=0,084*y

 

b) Bestemme vha. af modellen antallet individer efter 7 døgn.

y=10*e^(0,084*x)

f(7)=18

 

I modellen antages det, at populationens vækst efter de 7 døgn ændre sig, således at antallet y af individer i populationen som funktion af tiden t opfylder differentialigningen

dy/dt=0,0022y(100-y)

c) Bestem,hvor mange døgn der går, før antallet af individer i populationen er nået op på 90% af populationens maksimum.

 

har løsningen

y=m/(1+c*e^(-aMx))

og jeg kender punktet (x,90)

men der er jo 2 ubekendte c og x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af peter lind

Du har også f(7).


Svar #2
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

det har du jo for satan ret, tak for hjælpen


Svar #3
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

c=21,3 ?


Svar #4
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

er c = 21,3?


Svar #5
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

ingen der kan hjælp?


Svar #6
29. januar 2012 af jrnh555 (Slettet)

er løst


Skriv et svar til: hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.