Matematik

hjælp til tangenter

29. januar 2012 af hejY (Slettet)

Find den værdi af k, for hvilken linje y=2x+k er tangent til grafen for f(x)=2x^2-3.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 2. dermed har du tangentens røringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af mathon

               f '(xo) = 4xo = 2

                            xo = 1/2

tangentligning i (1/2 , f(1/2)) = (1/2 , -(5/2))

              y = 2·(x-(1/2)) - (5/2)

              y = 2x + (-7/2)

              y = 2x + k

              


Svar #3
29. januar 2012 af hejY (Slettet)

f '(xo) = 4xo = 2

                            xo = 1/2         hvordan finder du det??

tangentligning i (1/2 , f(1/2)) = (1/2 , -(5/2))      og hvoradn gør du dette??

              y = 2·(x-(1/2)) - (5/2)

              y = 2x + (-7/2)

              y = 2x + k


Skriv et svar til: hjælp til tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.