Matematik

Andengradsligning

29. januar 2012 af MartinYThienNguyen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en andengradslignings opgave, som jeg har problemer med:

-x2+ x + 1 = 0

Jeg skriver, at      a: -1     b: 1     c: 1

Derefter bruger jeg diskriminanten og får at "d = 5" dvs. der er 2 løsninger

Så jeg skal bruge "x = (-b - kvadratrod af d) / (2a)"        og       "x = (-b + kvadratrod af d) / (2a)"

Efter noget regning får at de 2 løsninger er:

X  =   0,1180        V       x   =   -2,1180

Men jeg kan ikke får disse løsninger til at gå op.

Er der noget galt i mit regning eller skal jeg overhovedet diskriminanten i denne her andengradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med, at de to løsninger ikke går op? Løsningerne i en 2.-gradsligning er ikke nødvendigvis hele tal. Du har beregnet diskriminanten korrekt til d = 5 , så rødderne er

x = (-1 ±√5)/(-2) = (1 ±√5)/2

Dine talværdier er ikke korrekte.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.