Matematik

haster hjælp...!! optimering

31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

Nogen der kan hjælpe? Jeg har vedhæftet dokumentet med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af NejTilSvampe

nej du har ikke :)


Svar #2
31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

Ups...det kan jeg godt se :s nu er den her.

Vedhæftet fil:Opgave 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Symønsterets omkreds består af tre sider af et rektangel samt en halvcirkel. Opstil et udtryk for omkredsen som funktion af x og y. Dit svar er ikke korrekt.

b) Arealet er lig med rektanglets areal minus halvcirklens areal. Sæt omkredsen lig med 100 og isoler y og indsæt det i udtrykket for arealet.

c) Find maksimum for arealet som funktion af x.


Svar #4
31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

hvad er udtrykket så for omkredsen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

De tre sider i rektanglet har den samlede længde y+y+2x. Halvcirklens omkreds er πx , så den samlede omkreds er

O = 2(x+y) + πx = (2+π)·x + 2y


Svar #6
31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

kan det passe, at opg. b giver y=x^(-1)•(0,7853982•r•x+50)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Hvorfor er der et "r" i dit udtryk?


Svar #8
31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

100 = (2+π)•x + 2y
? Ligningen løses for y vha. CAS-værktøjet WordMat.
y=-2,570796•x+50

A=y•2x-1/2• π•x^2

Skal jeg indsætte y i udtrykket for areal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, udtrykket for y indsættes i udtrykket for som beskrevet i #3. Gør det eksakt. Der er ingen grund til at bruge lommeregner til simple ting.


Svar #10
31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

nu har jeg fået den til A(x) = - ((π+2)•x-100)/2•2x-1/2• π•x^2

er den rigtig nu?


Svar #11
31. januar 2012 af Lillozz (Slettet)

opg. c får jeg til 0=- ((π+2)•x-100)/2•2x-1/2• π•x^2

? Ligningen løses for x vha. CAS-værktøjet WordMat.
x=0    ∨    x=14,89783


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal reducere det lidt:

A(x) = 2xy - (π/2)x2 = 2x·(50 - (1+π/2)x) - (π/2)x2

       = 100x - (2 + 3π/2)x2

c) Du skal differentiere, før du løser ligningen A'(x) = 0

A'(x) = 100 -(4+3π)x = 0 ⇒ x = 100 / (4+3π) ≈ 7,4489


Skriv et svar til: haster hjælp...!! optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.