Matematik

Hjælp Mig :( plzzz

01. februar 2012 af TheRealSaGe (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg er kørt fast i en opgave der lyder sådan

 

hvis ved beregning at massen af de sten der er fyldt 

i 2 m af murens mellemrum er ca. 110 tons

 

En kubikmeter stenfyld har en masse på ca 1.5 ton

 

mål på muren

Bredde 6 m

højde 7 m

Tag 4,5 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Mener den havde form som et trapez. Det er nemlig en gammel FSA.

Hulrummets rumfang 2m*1/2*7m*(4,5m+6m)=73,5m^3

1,5t/m^3*73,5m^3=110,25 t/m^3

Ved ikke om der er nogle fejl i de enhederne, jeg har skrevet.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af NejTilSvampe

Jeg tvivler på at det er sådan opgaven er formuleret. Det er i hvert falde ikke særlig hensigtsmæssigt.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2012 af NejTilSvampe

@#1 - enhederne ser korrekte ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Tak, det med enhederne er nemlig det, jeg gerne vil blive bedre til.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2012 af NejTilSvampe

#4 - oh ups.. den nederste er ikke helt rigtig.

Tænk over det som ligninger. Hvis vi ignorer tallene og kun kigger på enhederne står der i #1:

m * m * (m + m) = m^2 * m = m^3

og

t / m^3 * m^3 = t

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2012 af 123434 (Slettet)

5#

Virkelig godt forklaret.Tak


Skriv et svar til: Hjælp Mig :( plzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.