Matematik

hjælp :)

02. februar 2012 af Aleynaa

En ret linje er parallel med linjen med ligningen y = −2x + 5 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).
Bestem en forskrift for linjen

hvad skal jeg gør?

skal jeg sige f(x)=ax+b?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af NejTilSvampe

f(x) = ax + b 

Er en god start. Hvilke af de størrelser kender du?


Svar #2
02. februar 2012 af Aleynaa

Jeg kender 2x og 5.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2012 af NejTilSvampe

#2 - kender du a og b? hvis ja, hvad er de?


Svar #4
02. februar 2012 af Aleynaa

-2x+5=3

så sætter jeg 3 ind i x's plads?:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2012 af NejTilSvampe

Du svarer ikke på mit spørgsmål...

Ved du hvad der gælder om to parallelle linjers hældningskoefficienter? Det ligger lidt i ordene "hældning" - "parallel".


Svar #6
02. februar 2012 af Aleynaa

Jeg forstår det altså ikke :( .. hvad mener du helt


Svar #7
02. februar 2012 af Aleynaa

Når altså jeg kender jo punktet 3,0


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2012 af NejTilSvampe

Der gælder for to paralelle linjer at deres hældningskoefficienter er ens.

Så hældningen for den linje du skal finde, har samme hældning som linjen du fik opgivet:

y = -2x + 5 

Fortæl mig så hvad hældningen er i den linje der.


Svar #9
02. februar 2012 af Aleynaa

er det 3


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2012 af NejTilSvampe

Hvis der er et ord du ikke kender/forstår så slå det op.. Vær venlig og slå ordet hældningskoefficient op.

Når du har gjort det, så er svaret et sted i #8.


Svar #11
02. februar 2012 af Aleynaa

altså hældingskoffienten er afhængigt af x da hældningen på linjen varierer med x.. Så må det være -2x


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du kommer ikke videre med opgaven, før du har sat dig ind i, hvad hældningskoefficienten for en ret linie er.


Svar #13
02. februar 2012 af Aleynaa

hvis en ret  linje med hældningen a går igennem punktet (3,0 ) kan en ligning skrives på formlen

 

y-0=-2(x-3)

 

y--0=-2x+6

 

y=-2x+6 bliver forskriften for linjen.

??


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt, og helt i overensstemmelse med det svar, du også fik i din anden tråd.


Svar #15
02. februar 2012 af Aleynaa

Yes... mange tak nu forstår jeg det :D


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.