Matematik

hjælp

02. februar 2012 af Aleynaa

En ret linje er parallel med linjen med ligningen y = −2x + 5 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).
Bestem en forskrift for linjen

hvad skal jeg gør?

skal jeg sige f(x)=ax+b?

dvs. f(x)=-2x+5

Hvad mere


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den søgte linie skal være parallel med den givne linie, så de har samme hældningskoefficient. Afstem den anden koefficient, så punktet P(3,0) ligger på linien.

Men det er jo samme opgave, som du har kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1144107 , hvor du allerede har fået meget hjælp. Gå derfor tilbage til din oprindelige tråd og fortsæt diskussionen der.


Svar #2
02. februar 2012 af Aleynaa

Ja men jeg kan ik komme videre med den har svært ved det, kan du ikke hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gå nu tilbage til din oprindelige tråd og læs alle svarene igennem igen. Du burde være i stand til at løse den ud fra hjælpen her i #1.


Svar #4
02. februar 2012 af Aleynaa

ja men min lærer sagde hjeg skulle bruge en formel y1+y1 eller lign. jeg forstår det altså ikke


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Svar:

To funktioner er parallelle nåt hældningstalet a er det samme derved.

y= -2x + b

b finder du ved at sætte dine koordinater ind i ligningen/funktionen.

0= -2*3 + b

Så løser du den og det giver b =6

Så facit er: y= -2x + 6


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.