Matematik

Andengradfuntion; emneopgave

05. februar 2012 af deschanel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har nu i en uge siddet med en emneopagve vedrørende andengradsfuntion, og jeg er lige så lost nu, som da jeg begyndte. 

Opgaven ser simpel nok ud, men jeg forstår ingenting, og min lære har opgivet mig (meget betrygende).

Dette er indholdet af min opgave. (Jeg har formlerne og begreberne, men kan ikke finde ud af at få løst opgaverne og lave eksemplerne)

Emneopgaven skal fylde 5-8 sider og indeholde følgende områder

• Indledning

Hvad kendetegner andengradsfunktionen som regneforskrift og som graf?

• Redegørelse for andengradsfunktionen

Formler for: Diskriminant, toppunktet, nulpunkter.
Diskriminantentens betydning for antallet af nulpunkter.
Hvad er a, b, c og d´s betydning for grafens udseende og placering i et koordinatsystem?
Hvilken forbindelse er der mellem nulpunkter for anden grads funktionen og parablens evt. skæring(er) med x-aksen?

Indtegn eksempler på forskellige tilfælde af graferne med programmet Graph eller på millimeter papir.

Evt. bevis for nulpunktsformlen.

• Eksempler

Eksempler på beregning af toppunkt og nulpunkter.

• Skæringspunkt mellem 2 parabler eller mellem en parabel og en ret linje

Gør rede for hvordan et evt. skæringspunkt beregnes og lav et eksempel

______________

Det jeg søger hjælp til, er der hvor man skal stille eksempler op for nulpunktformlen, toppunkt, nulpunkt og den nederste opgave. Jeg forstår det bare ikke!!

Jeg håber der er nogen derude, der har styr på det her :-)

God søndag, og tak for lidt hjælp og jeres tid, på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

                         y = a1x2 + b1x + c1             y = a2x2 + b2x + c2            a1,a2≠0

skæring kræver
                                                     
                                      a1x2 + b1x + c1 = y = a2x2 + b2x + c2    

dvs
                                      (a1-a2)x2 + (b1-b2)x + (c1-c2) = 0       


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af mathon

oversigt i øvrigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af Alex1217 (Slettet)

Jeg skal aflevere den samme opgave i morgen, og det jeg har gjort ved eksemplerne, er bare at finde 2 andengradsfunktioner, og så har jeg fundet disponanten, toppunktet og nulpunktet, af de to samme ligninger. bla. denne x^2-2x-1.
Håber at det kan hjælpe. ;)


Svar #4
05. februar 2012 af deschanel (Slettet)

Tusind tak for jeres svar!

Sidder stadig og får hovedpine af opgaven, men det hele hjælper da på det :-) Ville ønske jeg va udstyret med nogle vilde matematiske evner...


Skriv et svar til: Andengradfuntion; emneopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.