Matematik

Cosinus og sinus

05. februar 2012 af astr4021 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

I trekant ABC gælder : siden BC = 2 siden AB og AC = 5 (over)2 * AB

opgave a: bestem cosinus C

opgave b: bestem arealet af trekanten ABC udtrykt ved c

Er helt lost.. nogle der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Udtryk alle siderne ved c og brug cosinusrelationerne. A=½a*b*sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af mathon

tegn det og få overblik

            a = 2c      b = (5/2)c

            cos(C) = (a2+b2-c2) / (2ab) = ((2c)2 + ((5/2)·c)2 - 1·c2) / (2·(2c)·((5/2)·c)) =

                                                      ((4 + (25/4) -1) / 10 =


Svar #3
05. februar 2012 af astr4021 (Slettet)

Tak for hjælpen :) men jeg kan ikke finde ud af at finde arealet??


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2012 af mathon

                                             cos(C) = ((4 + (25/4) -1) / 10 = 0,925

                                             T = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·a·b·√(1-cos2(C))

                                             T = (1/2)·(2c) · ((5/2)c) · √(1 - 0,9252)

                                             T = 0,95c2


Skriv et svar til: Cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.