Matematik

Parameterkurve

06. februar 2012 af elissa92

Givet en parameterfremstilling:

r(t) =

x(t) = 5 cos(1/2)t + 2 cos (2t)

y(t) = 5 sin (1/2)t + 2 sin(2t)

Bestem de tidspunkter, hvor farten er størst og angiv denne fart.

Jeg har uploadet filen, så man kan se, hvad jeg har gjort galt.

Vedhæftet fil: Hjææælp.pdf

Svar #1
06. februar 2012 af elissa92

Det er det sidste, jeg har skrevet. For når jeg differentierer og sætter lig med 0, får t = imaginært tal


Svar #2
06. februar 2012 af elissa92

Okay, nu har jeg fundet ud af det. Men problemet er, at jeg får 6 t-værdier. Jeg ved ikke, hvilket t-værdi, der giver mig den størtse fart. Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2012 af peter lind

Regn farten ud for de 6 værdier.


Svar #4
06. februar 2012 af elissa92

Logisk.. Tak :)


Skriv et svar til: Parameterkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.