Matematik

hældningen

08. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis en linje har hældningen 3 og går gennem punkterne (3,4) og (5, y ) . hvordan bestemmer man y?

 

Jeg tror det sådan:

 

y - 4 +  3                    6

----------     =             -----

  5 - 3                          2

 

 

Jeg aner ikke om jeg gøre det rigtigt eller forkert, da jeg ikke ved hvordan man skal regne det ud, men jeg håber , at der en som kan hjælpe mig


Svar #1
08. februar 2012 af momix (Slettet)

Har løst det!  :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte formlen for beregning af hældningskoefficienten, når to punkter er kendt:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

dvs

3 = (y - 4) / (5 - 3)

hvorfor

y-4 = 3·2 , eller

y = 4 + 3·2 = 10


Svar #3
08. februar 2012 af momix (Slettet)

du siger:  3 = (y - 4) / (5 - 3)  hvilket giver -1.5, men du fortæller ikke hvordan man kommer frem til, at y = 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

3 = (y - 4) / (5 - 3) er en ligning i y, som man så løser, som det er gjort i #2.


Skriv et svar til: hældningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.