Matematik

Ellipse

08. februar 2012 af vintersmil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg ville høre om der er nogle der kan hjælpe lidt på vej med følgende

Betragt ligningen

(x+1+k/k)2+y2/2k+1=1

Paratensen er opløftet i 2, det smmen med y

Hvor k tilhøre mængde fra 1 til uendelig

Gør rede for, at ligning beskriver en elipse

Undersøg hvad der sker, hvis k nærmer sig 1 eller uendelig

 

Håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af NejTilSvampe

brug ^2  som tegn for opløftet i anden, og skriv parenteserne i dine brøker ordentligt..

(x+1+k/k)  giver ikke mening..


Svar #2
08. februar 2012 af vintersmil (Slettet)

Tak for oplysningen, jeg prøver igen

Ligningen er

(x+1+k/k)2+(y2/2k-1)=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv nu at benytte parenteser, så man kan se, hvad der skal divideres med hvad. Er det

( (x+1+k)/k )2 + y2/(2k-1) = 1    ?


Svar #4
08. februar 2012 af vintersmil (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke helt, hvad du mener??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg prøver at få dig til at angive præcis, hvorledes ligningen ser ud.

Som du har skrevet det i #2 (som afviger væsentligt fra #0), kan det kun fortolkes således

(x+1+1)2 + (y2/2)·k -1 = 1 , dvs

(x+2)2 + (k/2)·y2 = 2 ,

og det er formodentlig ikke, hvad du har i tankerne.

Derfor beder jeg dig om at benytte parenteser, så man tydeligt kan se, hvad der skal divideres med hvad.


Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.