Matematik

differentialligning

09. februar 2012 af AlmostDoneO - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg sidder med denne differentialligning og kan ikke helt finde ud af om jeg gør det rigtigt, er der nogle der vil hjælpe?

En funktion f er løsning til differentialligningen dy/dx=(x^2+6)/y^3 , og grafen for f går gennem punktet P(2,1).
Bestem hældningen for tangenten til grafen for f i punktet P.
Ligningen for tangenten til grafen f i punktet P(x_0,f(x_0 )) er givet ved y=f^' (x_0 )(x-x_0 )+f(x_0 )
Jeg bestemmer f(2) og f^' (2) for at bestemme ligningen til tangenten, men da grafen for f går gennem punktet P(2,1) ved man at f(2)=1, og man ved at f er en løsning til differentialligningen og derfor: f^' (2)=(2^2+6)/1^3 =10/1
Man kan nu bestemme en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(2,1)
y=10/1·(x-1)+1
=10/1 x-10/1+1
=10/1 x-10/1+2/1
y=10/1 x-8/1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af PeterValberg

Det må være:

y=10/1·(x-2)+1 = 10·(x - 2) +1 = 10x -19

da x0 er x-koordinaten til P(2,1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2012 af mathon

Bestem hældningen for tangenten til grafen for f
i punktet P(
2,1)
tangentens hældningskoefficient

                                                                 dy/dx = (x2+6 )/ y3 = (22+6 )/ 13 = 4+6 = 10


Svar #3
09. februar 2012 af AlmostDoneO

super =)

tak for hjælpen begge to =)

 


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.