Matematik

Løs ligningsystem

09. februar 2012 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse ligningssystemet x - 2y = - 2 og 3x - y = 9.

Da det er to ubekendte i begge ved jeg ikke lige hvordan jeg skal gribe det an?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Til at starte med kan du jo isolere x eller y i den ene oig dernæst sætte resultatet ind i den ande på den ubekendtes plads. Der findes andre måder, læs om de lige store koefficienters metode.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2012 af pepsimaxx (Slettet)

Gør som Erik siger først, hvis du ikke kan finde ud af det, må du skrive igen. Det er nu til dags meget populært at anvende TI-89, må i gerne anvende CAS til Jeres opgaver?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Det er en opg. på C-niveau.

x - 2y = - 2 ⇔ 3x - 6y = -6          (lige store koefficienter)

og                   3x - y = 9

de to ligninger trækkes fra hinanden, så får du -5y = -15 ⇔ y = ....

Og indsæt y-værdien en af de to ligninger for at finde x.


Svar #4
09. februar 2012 af came (Slettet)

Nu har jeg gjort det - brugte at x=-2+2y til at finde ud af at y blev -1,5.

Men er det bare mit svar på opgaven eller?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Du gøre det på en anden måde.

l:    x - 2y = - 2 ⇔ x = -2 - 2y

ll:   3x - y = 9 ⇔ 3(-2 - 2y) - y = 9 ⇔ y = ...


Skriv et svar til: Løs ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.