Matematik

I et koordinatsystem er to vektorer

14. februar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

5) I et koordinatsystem i planen er to vektorer givet ved:
Vektor a: = ( 4 , t + 2) og vektor b = (2 , 7 -t)  t er alle Relle


a) Bestem for t = 2 længden af projektionen af vektor a på b


b) bestem for t = -4 gradtallet for vinklen mellem a

 

det haster


Svar #1
14. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

b) for vinklen mellem vektor a og vektor a + b


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2012 af Whut (Slettet)

Hvad haster det? Du kunne jo selv prøve ...

a) Sæt t = 2 på vektorene af a'ets og b'ets plads.

ab = ((ab)/|b|2b

b) Sæt t = -4 på vektorene af a'ets og b'ets plads.

a•(a + b) = |a||(a + b)|·cos(v)   ⇔   v = cos-1( (a•(a + b)) / (|a||(a + b)|) )


Skriv et svar til: I et koordinatsystem er to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.