Matematik

areal-overflade

14. februar 2012 af 123434 (Slettet)

1.

En lille sø har form som en cirkel med et tværmål på 20m. Erfaringen er, at hvis der skal kunne leve krebs i søen skal der minimum have et overflade-areal på 500m^2

Kan der leve krebs i søen? 

Er tværmål ikke det samme som diameteren?

Jeg undrer mig lidt over opgaven, fordi jeg ikke kan finde overfladearealet af en cirkel i min formel.

2.

En ged står tøjret på en mark. Rebet som holder geden er fæstnet til en stolpe og er 15m langt.

Hvor stort et areal kan geden komme til at græsse på?

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Ja, tværmål er her det samme som diameter. Beregn cirklens radius og indsæt så i formlen for cirklens areal.

2. Beregn arealet af en cirkel, hvis radius er lig med rebets længde.


Svar #2
14. februar 2012 af 123434 (Slettet)

1 10m*3,14*2=62,8m^2

Der kan ikke leve krebs

2 15m^2*3,14=706,5m


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. Det er ikke korrekt beregnet. Arealet af cirklen er A = π·r2 = π·100m2 ≈ 314,16m2


Svar #4
14. februar 2012 af 123434 (Slettet)

3#

Kan godt se det. 10m^2*3,14=ca 314

Ved en fejl brugte jeg formlen for omkredsen.

I opgave 1

Kan bare ikke forstå hvorfor de har brugt betegnelsen overflade-areal. Er det jo arealet, de mener.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er arealet, der menes. Ved en sø taler man om overfladearealet; en sø har også et rumfang.


Svar #6
14. februar 2012 af 123434 (Slettet)

5

En sø´s rumfang. Er det ikke en cylinders rumfang? Hvor høden er dybden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det kommer da an på søens form. Som regel går det ikke lige lodret ned inde ved bredden.


Skriv et svar til: areal-overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.