Matematik

Andengradsligning

15. februar 2012 af AKY (Slettet)

En kvadratisk græsplænes side er 20 m. Gennem plænen er der anlagt to brede stier, der står vinkelret på hinanden og er parallelle med siderne, dvs. stierne krydser hinanden. Hvor brede er stierne, når deres samlede areal udgør 19% af hele græsplænens areal?

- JEg har problemer med at opstille denne case som en andengradsligning. Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af mathon

sæt stiernes bredde til x

    stiareal
                               2 · (x·20)  -  x2

    i procent
                               ((2 · (x·20)  -  x2) / 400)·100 = 19

                               (2 · (x·20)  -  x2) / 4 = 19   .........


       


Svar #2
15. februar 2012 af AKY (Slettet)

kan ikke helt følge dig. Hvor er ligningen, som du har opstillet?


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2012 af mathon

                               (2 · (x·20)  -  x2) / 4 = 19                0<x<20

                               2 · (x·20)  -  x2 = 76

                               40x  -  x2 = 76

                               x2 - 40x + 76 = 0    og   0<x<20

                               x = 2          

 

   stibredden er 2 m

 


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.