Matematik

skæringspunkt parabler

15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

Hej!

Jeg skal finde skæringspunkt mellem 2 ligninger det har jeg sådan set styr på, men der er nogle ting jeg er i tvivl om:

x^2-4x+3=3x-7

findes ved beregning og grafisk:

altså den første halvdel ser godt ud, ax^2+bx+c

men den andel halvdel mangler ax^2.. her er hvad jeg har lavet indtil videre::

reducering

x^2-7x+10=0

 a=1   b=-7  c=10 

d = 9 = 3^2

x = (7+-3)/2 = 5 og 2 -------det var første koordinater.

så til anden koordinater, det er bare f(5) og f(2) 

er bare i tvivl hvilken en der skal i hvilken ligning og der mangler

fx har jeg sat f(2)

f(2)=(2)^2 - 4*(2)+3 = -1  hedder det ene skæringspunkt så (2,-1)...

og hvad med den anden håber i forstod spørgsmålet og kan hjælpe mig lidt videre

:)

 

dernæst kommer grafisk løsning også..

                         


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja. Hvis du løser ligningen f(x) = g(x), beregnes skæringspunkternes 2.-koordinater enten som f(x0) eller g(x0) for de to x-koordinater x0 . Det er her simplere at beregne 2.-koordinaterne ved hjælp af den lineære funktion g(x) (højresiden).


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. februar 2012 af eleven94 (Slettet)

for at du kan finde den anden skal du bare sætte 5 ind i den samme ligning som du har sat 2 ind i.


Svar #3
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg er bange for at jeg ikke helt forstår hvad du mener.. kunne du evt. lave den færdig for mig eller vise eksempel.. :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Beregn g(2) og g(5).

g(2) = 3·2 - 7 = -1

g(5) = 3·5 - 7 = 8


Svar #5
15. februar 2012 af straw1 (Slettet)

okay, så det er ligemegt hvilken jeg sætter ind i? 

uanset om det er fx eller gx?


Brugbart svar (2)

Svar #6
15. februar 2012 af nielsenHTX

#5 ja de har jo netop punktet tilfældes


Skriv et svar til: skæringspunkt parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.