Matematik

Primfaktor..?

15. februar 2012 af anonym000

Hvad er primfaktor..?
Hvordan finder man primfaktor af et tal, kan alle tal deles i primfaktor.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af 123434 (Slettet)

2300=23*10=23*5*2

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Ethvert positivt helt tal kan skrives som et produkt af primtal, kaldet primfaktorer, fx 60 = 2·2·3·5


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et primtal har kun de trivielle faktorer 1 og tallet selv.

Andre hele tal kan faktoriseres i primfaktorer. Er der forelagt et helt naturligt tal q, undersøger man for ethvert primtal p mindre end √q , om p går op i q.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt, at 2300 = 23·10 .

Derimod er 2300 = 23·100 = 23·22·52 .


Svar #5
15. februar 2012 af anonym000

#3 
Hvad er trivielle faktor..?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. februar 2012 af nielsenHTX

#5 det er triviellet/indlysende  at 1 går op i alle hele tal og det samme kan siges om at tallet selv går op i sig selv, det kalder Andersen så de trivielle faktorer.


Svar #7
16. februar 2012 af anonym000

#2
Også 2=2*1 ?

- - -

...............


Svar #8
16. februar 2012 af anonym000

#6 
Okay.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Tallet 2 er et primtal, da kun tallet 1 og tallet selv går op i det.


Svar #10
16. februar 2012 af anonym000

#9
Okay.

#3 
Men forstår ikke rigtigt de to sidste strofer, hvor du er inde på noget jeg ikke har set før. 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ligefrem metode til at undersøge, hvilke primtal der går op i det forelagte tal; man undersøger for hvert primtal, om det går op i det forelagte tal.


Svar #12
16. februar 2012 af anonym000

Vil du give et eks. forstår det bedre med tal.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

For eksempel 2319 . Her ser man, at 3 går op, og at 2319 = 3·773 . Dernæst prøver man efter, hvilke primtal går op i 773 . Man ser, at ingen af primtallene 2, ... op til 29 går op i 773, og da 292 = 841 > 773, konkluderer vi, at 773 er et primtal, hvorfor primfaktoropløsningen for 2319 er

2319 = 3·773 .


Svar #14
16. februar 2012 af anonym000

#12
Okay. 

Så man er nød til at prøve sig frem...

Men i #2, menes der, at hvis et tal er lige kan det altid opløses i primfaktorer el. hvad..?
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ethvert helt tal større end 1 kan opløses i primfaktorer. Et helt tal er lige, hvis 2 går op i det.


Svar #16
16. februar 2012 af anonym000

Alle tal som ikke er kommatal kan opløses i primfaktor udenset om det er lige el. ulige.?

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Man tænker kun på hele, naturlige tal, når man taler om primtal og primfaktorer. Genlæs så #15.


Svar #18
16. februar 2012 af anonym000

# 17
Okay, okay, okay...
Hvert et heltal kan opløses i primfaktorer, ud anset om det er lige eller ulige, korrekt..?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #19
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er korrekt for ethvert helt tal større end 1.


Svar #20
16. februar 2012 af anonym000

#19

Okay.

- - -

...............


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.