Matematik

ligninger/ koordinatsystem

16. februar 2012 af go2a (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :-)

Jeg sidder med en matematikaflevering og er gået i stå.

Opgaven handler om popcorn med pris for bægre.

Opgaven lyder således:

Ved salg af popcorn i små bægre kan udgifterne udtrykkes ved ligningen.

Ligningen : y= 1,75x + 500

x= antal bægre

y= samlede udgift i kroner

500 er prisen i kroner for at leje popcornmaskinen.

5.1   Tegn i et koordinatsystem som det viste det grafiske billede af ligningen. (den har vi lavet)

de små bægre sælges til 10 kr. stykket

5.2 Tegn i samme koordinatsystem grafen for den funktion, som er et udtryk for indtægterne fra salget af de små bægre. (den skal vi have hjælp til)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Hvis et bægre koster 10kr pr stk.

y=10x

y=indtægter

x=antal

 

 

 


Svar #2
16. februar 2012 af go2a (Slettet)

Undskyld jeg forstår ikke helt hvad du mener?? kan du evt forklare det på en ande måde:D#1
 

Et bud:

Hvis et bægre koster 10kr pr stk.

y=10x

y=indtægter

x=antal

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Ok, hvis du har 5 bægre.

5*10kr=50kr

5=antal

50kr=indtægt

10kr=konstant


Svar #4
16. februar 2012 af go2a (Slettet)

Kan du ikke give en ligning på det;D??#3
 

Ok, hvis du har 5 bægre.

5*10kr=50kr

5=antal

50kr=indtægt

10kr=konstant


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. februar 2012 af 123434 (Slettet)

ligningen er y=10x


Svar #6
16. februar 2012 af go2a (Slettet)

Mange tusinde tak :) Stor hjælp#5
 

ligningen er y=10x


Skriv et svar til: ligninger/ koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.