Matematik

Hvordan løser jeg dette?

16. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Det oplyses, at x = 2 er rod i 2.gradspolynomiet f(x) = a·x^2 + 10·x + 4.

Hvordan finder jeg a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

At x = 2 er en rod i polynomiet f(x) betyder, at f(2) = 0 . Indsæt x = 2 i polynomiet, og bestem a.


Svar #2
16. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

kan du ikke prøve at beregne det så jeg bedre kan forstå det? 

det vil være dejligt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal indsætte x = 2 i polynomiet. Er det svært at forstå?:

0 = a·22 + 10·2 + 4

Beregn nu a .


Svar #4
17. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

Oka nu har jeg forstået det. Blev bare lidt forvirret med det der f(2) = 0

Men skal man så gætte sig frem til a eller er der en specifik formel eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er da ikke noget at gætte sig til. Det er en simpel ligning i a; isoler a:

4a + 24 = 0


Svar #6
17. februar 2012 af denniskarl (Slettet)

ok mange tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.