Matematik

Integral

17. februar 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen f har linjen med ligningen y+2x=5 som tangent.

Bestem en forskrift for f når f '(x)=2x-4

 

hvordan griber jeg lige den af??


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2012 af mathon

       ligningen y = -2x + 5 som tangent.    

                      f(x) = ∫ (2x-4)dx = x2 - 4x + k

og
                     f '(xo) = -2 =
2xo - 4        
                                    xo = 1

                                    yo = -2·xo + 5 =  -2·1 + 5 = 3

dvs
                    f(x) = x2 - 4x + k   gennen røringspunktet  (1,3)

                    3 = 12 - 4·1 + k

                    k = 6

konklusion
                               f(x) = x2 - 4x + 6

 
 


Svar #2
17. februar 2012 af JTPUK (Slettet)

tak :-)


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.