Matematik

afgør om, en grænseværdi?

18. februar 2012 af derforik (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Afgør om           


f(x,y)=x*y ((x^(2)-y^(2))/(x^(2)+y^(2))                        for      (x,y)ikke lig med  (0,0)

 

 

har en grænseværdi i grænseovergangen (x,y)->(0,0), og fin den i påkommende tilfælde: 

Hvordan løser jeg den her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

du kan starte med at dele i tæller og nævner med x2, se så, hvad brøkerne går imod, og hvad produktet x*y går mod, når x,y → 0,0


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Som du sikkert nu har set, så findes der ingen grænseværdi for (x,y) → (0,0), idet vi har x = 0 giver funktionsværdien -1, og y = 0 giver funktionsværdien 1.


Skriv et svar til: afgør om, en grænseværdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.