Matematik

Rødder

20. februar 2012 af zquu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude!

Jeg mangler lidt hjælp til følgende:

3√3*6√3

Jeg har regnet dem ud hver i sær og så derefter ganget dem med hinanden, men jeg ved ikke om det er det jeg skal? Jeg fik den til at give 1,73. Jeg vil bare gerne vejledes om det er korrekt det jeg gør :-)

På forhånd tak!

- sarah.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Menes der

(3√3) · (6√3)  ,

altså hvor der er tale om den 3. rod af 3 ganget med den 6. rod af 3 ?

Det bliver så

31/3 · 31/6 = 3(1/3 + 1/6) = 33/6 = 31/2 = √3 ,

så dit resultat er tilnærmelsesvist korrekt.


Svar #2
20. februar 2012 af zquu (Slettet)

Ja det er det der menes. Tusind tak, tror jeg forstår det nu! :-)


Svar #3
20. februar 2012 af zquu (Slettet)

Gælder det samme hvis jeg har udtrykket:

(3√24) / (3√3) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2012 af Kagerne (Slettet)

Ikke helt. 

Men hvis du ser lidt smart på det, vil du se at 24 = 3*8, så der har du at:

(3√(24)) = (3√(3*8)) = (3√(3))*(3√(8)) = (3√(3))*2

Så dermed har du at

(3√(24)) / (3√(3)) = ((3√(3))*2)/(3√(3)) = 2


Skriv et svar til: Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.