Matematik

Maksimering/minimering

21. februar 2012 af CHD89 (Slettet)

Hej, jeg har fået denne meget svære opgave efter min mening. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal får opstillet en ligning der kan differencieres ud fra den.. 

Opgaven er vedhæftet .

 

De tegninger der er lavet, er nogle min lærer har lavet, så de indgår ikke i den originale opgave..

Det er opgave 342 i Teknisk Matematik af Preben Madsen

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningerne er jo nærmest sat op for dig i det vedlagte. Vinklerne A og B er komplementærvinkler, og summen (a+b) angiver den maksimale længde, der kan passere ved vinklen B, så man har

a + b = (22 / sin(B)) + (10 / cos(B)) = (22·cos(B) + 10·sin(B)) / (sin(B)·cos(B)

          = (44·cos(B) + 20·sin(B)) / sin(2B)

Find nu minimum for funktionen (a+b) som funktion af B.


Skriv et svar til: Maksimering/minimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.