Matematik

Toppunktet

22. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benyt toppunktsformlen til at bestemme koordinaterne til top punktet:

f(x) = - 1/2 x - 2x - 1

 

 

Jeg ved ikke om jeg gøre det rigtigt, men jeg håber der nogen som kan hjælpe mig.

 

Jeg starter med, at finde a, b og c for bedre overblik

 

a = -1/2  b = -2   og c = -1

 

dermed regner jeg d ( diskriminanten)

 

d = -2 * 4 *  ( - 0, 5) * (-1) =  (-4) - 2 =  -6

 


- ( -2 ) + √ -6             -4

----------------  =    ----------------    =  4

 2 * ( - 0,5)                  -1

 

 

- ( -2 ) - √ -6             8

----------------  =    ----------------    =  -8

2 * ( - 0,5)                  -1

 

 

 

jeg tror, at jeg gøre det forkert, hvor gøre jeg det forkert, og hvordan skal det gøres?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du regner diskriminanten forkert:

d = b2 - 4ac = (-2)2 -4·(-1/2)·(-1) = 4 - 2 = 2

Toppunkt (xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)) = (2/(2·(-1/2)) , -2/(4·(-1/2)) = (-2 , 1)

Det ser også ud til, at du blander formlen for rødderne sammen med formlen for toppunktets koordinater.


Svar #2
22. februar 2012 af momix (Slettet)

Andersen11, Tak!

 

Nu forstår jeg bedre :)


Skriv et svar til: Toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.