Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

HJææælp!

22. februar 2012 af Prinsessen123 (Slettet)

I golfklubben Klitten overvejer man at opsætte en automat, så man uden for golfrestaurantens åbningstider kan betjene golfspillerne med drikkevarer, slik og chokolader.

Man har beregnet, at de årlige omkostninger til leje, vedligeholdelse m.v. for automaten vil beløbe sig til i alt kr. 20.000.

Man forventer at kunne opnå en dækningsgrad på 40 % på de varer, der sælges fra automaten.

  Beregn det forventede årlige overskud, hvis man fra automaten kan sælge for kr. 75.000 om året.

Beregn, hvor meget man mindst skal omsætte for pr. år fra automaten, for at man ikke skal tabe på den.


Angiv, hvad man kalder det under punkt B beregnede mindstekrav til omsætningstigning.

 

- jeg har ingen idé om hvordan jeg skal gøre? :( Hjælp!


Brugbart svar (5)

Svar #1
23. februar 2012 af ramme2 (Slettet)

Beregn det forventede årlige overskud, hvis man fra automaten kan sælge for kr. 75.000 om året.


forventet overskud = dækningsbidrag - faste omkostninger
faste omkostninger = FO = 20000 kr


Først beregnes dækningsbidrag DB det sker ved at omskrive formlen for dækningsgrad
¨Dækningsgrad = (dækningsbidrag*100)/omsætning  => dækningsbidrag = (dækningsgrad*omsætning)/100
Omsætning = OMS = 75000 kr
 

DB = (75000*40)/100 => DB = 30.000 kr.
forventet overskud = dækningsbidrag - faste omkostninger
forventet overskud = 30.000 kr - 20.000 kr = 10.000 kr
 

Beregn, hvor meget man mindst skal omsætte for pr. år fra automaten, for at man ikke skal tabe på den

Her beregnes nulpunktsomsætning der er det samme som det beløb som man mindst skal omsætte

Nulpunktsomsætning = (faste omkostninger * 100) / dækningsgrad

dækningsgrad = 40 er her det samme som bruttomargen

nulpunktsomsætning = (20000* 100) / 40   = 50.000 kr


Skriv et svar til: HJææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.