Matematik

Enigma forklaring tak :)

23. februar 2012 af Talleh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kodealfabetet behøver imidlertid ikke blot at være en forskydning af klaralfabetet, men kan være en hvilken som helst transposition af klaralfabetet – antallet af mulige permutationer (ombytninger) er derfor 29!, hvilket er lig 8,8 * 10^30   muligheder, hvis det danske alfabet anvendes.

 

Er der nogle der kan forklare mig hvor de 8,8 * 10^30 kommer fra? 

 

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2012 af nielsenHTX

29!=29*28*27..2*1=8841761993739701954543616000000 eller noget pænere = 8.84*10^30


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. februar 2012 af PeterValberg

hvis du skal lave en monoalfabetisk substitutionskoden ved at bytte bogstaverne rundt
har du 29 muligheder for at finde et kodebogstav til klarbogstav A, 28 muligheder til B osv

det giver i alt 

29·28·27·····3·2·1 = 29! = 8841761993739701954543616000000 ≈ 8,8·1030 mulige kodealfabeter

hvilket virker af meget (og er) MEN det er en svag kode, da ét bogstav i klarteksten ALTID bliver til
det samme kodebogstav, - derfor kan en monoalfabetisk krypteret besked brydes med frekvensanalyse

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. februar 2012 af Talleh (Slettet)

Yes, jeg forstår det nu!! 

Tusind tak :)))

 

Skriv et svar til: Enigma forklaring tak :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.