Matematik

reducér

23. februar 2012 af chrisBH (Slettet) - Niveau: B-niveau

A) a^2*b^4*a^2*2a*b^-4 =
 

B) x^5*y^8*x^1*x^-6*y^-10 =

 

Forsår simpelthen ikke hvordan man reducer og kan ikke finde ud af at udrenge disse to stykker.
Har brug for noget hjælp !
På forhånd tak.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man reducerer disse stykker ved at benytte regneregler for potenser:

A) a2 · b4 · a2 · 2a · b-4 = 2 · a2 · a2 · a · b4 · b-4 = 2 · a2+2+1 · b4-4 = 2 · a5 · b0 = 2·a5

Prøv nu selv B).


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2012 af DrNielsen

Når to potenstal multipliceres, må potenserne adderes :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kun, hvis det er potenser af samme tal, der multipliceres.

Her er nogle af regnereglerne, med a , b > 0

a-n = 1 / an

an · am = an+m

an / am = an-m

an · bn = (a·b)n

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2012 af DrNielsen

Ja, det glemte jeg at nævne :) Tak for noten ;)


Skriv et svar til: reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.