Matematik

Svær parentes-regning :(

25. februar 2012 af marmar (Slettet)

Hej, når jeg skal gange parenteser med hinanden, kan det virke lidt svært. Det er stykker som disse:

(x+4)(x^2-5)

altså x^3 + -5x + 4x^2 + -20

 

Kan man lægge x^3 og 4x^2 sammen? heddet det så bare 5x^5? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2012 af nielsenHTX

(x+4)(x^2-5)=x^3-5*x+4*x^2-20 og kan ikke reduceres mere.

x^3 + 4x^2   ≠ 5x^5.

eks x=3

3^3+3*3^2 = 5*3^5 ⇒54 = 1215  nej vel?

 


Svar #2
25. februar 2012 af marmar (Slettet)

Men, hvis det er en andengradsligning.. hvordan skal man så regne den ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2012 af nielsenHTX

#2 hvis du skal løse (x+4)(x^2-5)=0 så brug nulreglen

altså er

(x+4)=0 eller (x^2-5)=0


Svar #4
25. februar 2012 af marmar (Slettet)

tusind tusind tak

Så løsningen kan bare skrives som:
x= -4 osv?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2012 af nielsenHTX

#4 ja løsningen til (x+4)(x^2-5) er x=-4 eller x=±5


Svar #6
25. februar 2012 af marmar (Slettet)

Tak, det giver mening nu...

men det er bare fordi at man er vandt til at vise det ved at regne ud osv, lidt ligesom i normale andengradsligninger :)


Skriv et svar til: Svær parentes-regning :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.