Studievalg og videregående studie

Fysik bachelor tilvalg

26. februar 2012 af DH95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen!

i forbindelse med en bacheloruddannelse i fysik, er der selvfølgelig nogle tilvalg. På nuværende tidspunkt stiler jeg efter tilvalg i enten matematik eller filosofi, men jeg er usikker på, hvilke kompetencer jeg går glip af, hvis jeg vælger den ene frem for den anden. Især fordi jeg har læst mig til, at matematiktilvalg er meget nyttigt, hvis man går efter en teoretisk Ph.D., hvilket jeg gør. Så vil jeg gå glip af en helt masse, hvis jeg vælger filosofi frem for matematik?

Derudover stødte jeg på følgende: "Ønsker du at kombinere fysik med fag uden for Det Naturvidenskabelige Fakultet, fx filosofi, kan det ske gennem individuelt sammensatte tilvalg (mindst et halvt studieårsværk)." (Aarhus Universitets webside) Så sidder jeg og undrer mig over, hvorvidt dette halve års studieårsværk er udover de tre år, en bachelor varer. Ikke at det betyder synderligt meget for mig, men jeg vil gerne være forberedt.

Det skal dog siges, at der er lang tid til, jeg skal tage den endelige beslutning, og der vil selvfølgelig også blive god mulighed for vejledning, men jeg ville sætte stor pris på at være bare en smule forberedt på, hvad fremtiden vil bringe.

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at se, hvad du kan bruge kombinationen fysik og filosofi til udover gymnasielærer.

HVis du drømmer om ph.d. så tror jeg matematik fagene er et must.


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. februar 2012 af peter lind

Jeg er selv fysiker og har haft filosofikum(det skulle man den gang) Desuden har jeg læst 2 bøger om filosofi for at få en beskrivelse af københavnerfortolkningen. Med hensyn til københavnerfortolkningen var det en stor skuffelse. Ingen af de 2 skribenter havde meget begreb om fysik. Mit indtryk af bøgerne var at de pågældende forfattere var Erasmus Montanusser. Med hensyn til filosofikum var det nærmest mit indtryk at de huggede fra forskellige grene af  naturfag og kaldte det filosofi. Med mindre du har lyst til at indføre noget ordentlig fysik ind i filosofien vil jeg anbefale dig at holde dig væk. Jeg er helt enig med #1 i at matematik er væsentlig i fysik.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. februar 2012 af Jerslev

#0: Jeg vil så være lidt anderledes end de to andre. Matematik er godt nok nyttigt, men du skal huske på, at adgang til ph.d.-skolen kræver et tårnhøjt snit, så du skal nok vælge det, der er nemmest at få gode karakterer i.

Så kan du altid selvstudere matematikken, hvis det bliver nødvendigt.

At blive ph.d. i astronomi har aldrig krævet en fagpakke i matematik. Heldigvis.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Fysik bachelor tilvalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.