Matematik

Produktionsoptimering

27. februar 2012 af vskoett (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer! Vi står med en rimelig svær optimerings opgave, som vi ikke kan tænke os til at regne ud. Derfor spørg vi efter hjælp, hvilket vi håber, vi får!

 

Ved produktion af en enhed indgår nogle begreber:
Produktionsomkostningerne K(x) er de samlede omkostninger ved produktion af x enheder.
Enhedsomkostningen E(x)=K(x)/x   er produktionsomkostningen pr. enhed.
Grænseomkostningen G(x) = K’(x) er differentialkvotienten af produktionsomkostningerne.

I et bestemt firma er K(x)= 0,04x3-0,8x2+10x

a) Bestem enhedsomkostningen og grænseomkostningen. Forklar samtidig hvad grænseomkostningen fortæller om omkostningerne ved produktionen.

b) For hvilket antal producerede enheder er enhedsomkostningen mindst?

c) Hvor mange enheder må der maximalt produceres, hvis grænseomkostningerne ikke må overstige 10 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2012 af peter lind

a) Der står i opgaven hvordan du skal finde enhedsomkostning og grænseomkosyning så hvad er problemet?

b) Løs ligningen E'(x) =0

c) Løs uligheden G(x) < 10


Svar #2
27. februar 2012 af vskoett (Slettet)

Vi har fundet ud af enhed- og grænseomkostningen. Det er mere forklaringsdelen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2012 af peter lind

Brug (K(x+Δx) ≈ K(x) + K'(x)*Δx


Skriv et svar til: Produktionsoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.