Matematik
hjælp med integralregning
har en opgave der lyder på:
På figuren ses en skitse af grafen for en funktion f. Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen tre punktmængder M_1, M_2 og M_3, hvis arealer er henholdsvis 2, 10 og 6.
Bestem integralet 3 og -5 f(x)dx
Bestem integralet 3 og -7 f(x)dx
har vedlagt opgaven med et bilag af grafen.
Svar #1
28. februar 2012 af PeterValberg
Da det er integralet, du skal bestemme, har arealerne fortegn
(arealer under x-aksen er negative)
Svar #2
28. februar 2012 af HaettemaageN (Slettet)
Intregralet af en funktion er netop bestemt ved arealet mellem funktionen og x-aksen.
Der skal du blot udregne:
∫-53 f(x) dx = ∫-50 f(x) dx + ∫03 f(x) dx = A(M_2) - A(M_3) = 10 - 6 = 4
Vi trækker arealet A(M_3) fra, da det ligger under x-aksen og dermed betragtes som negativt.
Skriv et svar til: hjælp med integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
