Matematik

Bestem y udtrykt ved x

28. februar 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
er der nogen der kan forklare mig dette?

Om to variable x, y oplyses det, at:
    - y er omvendt proportional med kvadratroden af x.
  - Når x = 16 er y = 5
a) Bestem x udtrykt ved y.

Hvad betyder det forresten, at y er omvendt proportional med kvadratroden af x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2012 af Esbenps

Hvis A er omvendt proportional med B, så ved du, at

 

A = k / B, hvor k er en konstant.

 

Hvis A er proportional med B, så gælder:

 

A = k * B, hvor k er en konstant.

 

I din opgave er y omvendt proportional med kvadratroden af x. Prøv at opskrive en formel ligesom ovenstående...


Svar #2
28. februar 2012 af cjmo (Slettet)

y = 1/√x

Er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2012 af Esbenps

Næsten rigtigt. Du mangler lige konstanten, som skal ganges på i tælleren.


Svar #4
28. februar 2012 af cjmo (Slettet)

Aah okay, tak for hælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2012 af Esbenps

Det bør være

 

y = k / √x

 

Derefter erstatter du x og y med deres værdier, som du fik opgivet, for at bestemme k.


Skriv et svar til: Bestem y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.