Matematik

Volumenet af en cirkelafsnit

01. marts 2012 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få lidt hjælp.

Jeg har uploadet filen, og det er opgave b, som jeg ikke kan finde ud af.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Hjæælp.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2012 af karitter (Slettet)

v0/3600 * 3,14 * r2


Svar #2
01. marts 2012 af elissa92

Hvad er v0


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2012 af karitter (Slettet)

vinkel :)
 


Svar #4
01. marts 2012 af elissa92

Nårh okay :) Men hvordan finder jeg den?


Svar #5
01. marts 2012 af elissa92

Nej, ik noget.. Ved self godt, hvordan man finder vinklen :) Tak


Svar #6
01. marts 2012 af elissa92

Jeg får volumenet til at være 886,12. Kan det passe? :)


Svar #7
01. marts 2012 af elissa92

v0/3600 * 3,14 * r2

jeg kan ikke rigtig finde denne formel på nettet. Kan du give mig en kilde? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

Hej, Elissa

The first part of your answer is much to much work (and lack of understanding!)

(x-x0)2 + (y-y0)2 = r2, r is given to be r=25,625 the circle is symmetric in the  y-axis, so the center is on that axis : x0=0.

in your drawing 4 is BD=20, so the center is  25,625-20 = 5,625 under the x-axis, y0= -5.625, Your formula is therefore:

x2 + (y+5,625)2 = 25,6252  (Which I think is a lot more "logical", than your tedious mechanical exercise)

The volume V of a spheresegment (from a sphere with radius R) with height h is 1/3 π h2 (3R-h) You can find that in any textbook.

(excuse my english please, I'm not danish and never learned the danish "matematiske fagsprog") 


Skriv et svar til: Volumenet af en cirkelafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.