Matematik

brøker..

01. marts 2012 af hehehej (Slettet)

Har ikke brug for løsningerne, men hvordan man udregner stykket.

5 * 9 2/5 = 

9 1/3 - 2 1/6= Brøkerne giver 1/6, hvad gør jeg så med de hele tal?

4 1/2 : 3= 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skriv de blandede tal som en sum af et helt tal og en ægte brøk. For eksempel:

5 · 92/5 = 5 · (9 + 2/5) = 5·9 + 5·(2/5) = 45 + 2 = ...

91/3 - 21/6 = 9 + 1/3 - (2 + 1/6) = 9 -2 + 1/3 - 1/6 = ...

Det blandede tal divideres lettest med et andet tal ved at omregne det blandede tal til en uægte brøk:

41/2 : 3 = 9/2 : 3 = 9/(2·3) = 3/2


Svar #2
01. marts 2012 af hehehej (Slettet)

I 3'eren hvorfor er det så 9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

41/2 = 4 + (1/2) = (8/2) + (1/2) = 9/2


Skriv et svar til: brøker..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.