Engelsk

Engelsk førnutid og førdatid

02. marts 2012 af isakringheim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lidt problemer med førnutid og førdatid. 

Hvis nogen gad at Oversætte sætningerne (eller bare nogle af dem, så jeg kan se hvordan man gør) til engelsk, og måske give mig nogle regler for hvordan man bruger det... tak ^_^:

 

 

Sætningerne:

Da vi nåede til havnen, var færgen allerede sejlet, og vi måtte vente til næste færge kl. 4. Jeg var meget irriteret, da vi faktisk havde været nede på havnen, da båden var ankommet, men fordi min søster var sur over, at hun havde fået en bluse, min far havde lovet hende, var vi kørt op i byen igen. 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Du må søreme selv prøve først !!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2012 af AiWa (Slettet)

Før nutid: Har gjort. Have/Has had.

Før datid: Havde gjort. Had had.

 

Nu kan du prøve selv :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2012 af Stygotius (Slettet)

Hvis du ikke  kan forstå det på en anden måde, kan du huske det på at i førnutid er "har" i "har gjort"  nutid, og i førdatid er "havde" i "havde gjort" datid

 

Førdatid bruges til at udtryke noget der ligger før en anden datid så det er et meget logisk navn.

"Peter kom i går kl. 2". Det er datid.

"Da Peter kom i går, havde jeg allerede spist". Jeg spiste før den datid da Peter kom.           Voila !

 

Førnutid er egentlig slet ikke nogen rigtig tid. De er en form som udtrykker at noget skete i fortiden som har betydning for nutiden. ...............Igen en logisk navn.  Eks.

"Jeg har  spist"  =  Nu er jeg mæt.

"Jeg har  lavet mine lektier" = Nu er de overstået.

"Hun har  slået op med Peter" = Nu er de ikke kærester mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2012 af AiWa (Slettet)

Super^^


Skriv et svar til: Engelsk førnutid og førdatid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.