Matematik

Færdighed

04. marts 2012 af KnudDenStore (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej kunne godt tænke mig hjælp til nogle forskellige færdighedsstykker, kunne være fedt hvis i gad besvare alle, men ét spørgsmål ville også være rart :)

1 kg vindruer koster 12,- hvad koster 550g?

hvad går 15 og 7 op i?

differensen mellem 12 og 6 er??

3x + 5 = 2x- 5

3a + 4 - a + 2 -2a

7b + a - (3b - 5a)

 

ville være rart med en forklaring til ligningen og reduktionerne, de andre skal jeg bare være sikker på, at jeg har rigtig :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2012 af kaspkasp (Slettet)

a)

1,2*5,5=6,6kr

b)

7*15=105

c)

Differensen er det samme som minus

12-6=6

d) Her issolerer du bare x vha. simple regler for ligninger (skiftende fortegns)

3x+5=2x-5

3x-2x=-5-5

x=-10

e) 

3a+4-a+2-2a

reduceres til 6

f) Minus-parantes ophæves -> skiftende fortegn.

7b+a-(3b-5a)

7b+a-3b+5a

4b+6a


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2012 af kaspkasp (Slettet)

 

 

 


Skriv et svar til: Færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.