Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Isokoster HJÆLP

05. marts 2012 af lufthansa (Slettet)

Jeg har følgende information:

antal personale =1 til 8

Antal selvbetjeningskasser = 1 til 8

Antal betjeninger = Q

Jeg har tegnet Isokvanter for Q=27 pr time, Q=34 pr time og Q=64 pr time

Omkostningerne til en selvbetjeningskasse = 400 kr pr time

Timeløn til personale = 108 kr pr time

Gennemsnitsbetjeningen har en omsætning på 156,00 kr med dertil hørende variable omkostninger på 109,20 kr

Jeg skal finde isokosterne her ud fra. Jeg skal bare finde en som jeg så kan parallel forskyde til de to andre isokvanter.

Jeg ved at TC=r*K+w*L, men hvordan finder jeg plads til de variable omkostninger heri  ? Og hvordan finder jeg herefter en hældning og en skæring for min isokost.

Jeg håber HELT VILDT at nogen kan hjælpe mig!!!!!!!!!!!!!!!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af Walras

Jeg har en anelse svært ved at afkode, hvad der menes med "1 til 8". Hvis du kunne skrive det op på en mere stringent matematisk form, ville det hjælpe - det er jo derfor, vi benytter matematik i økonomi.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2012 af Jegvedingenting

#1

Måske meners der: 1 - 8


Svar #3
06. marts 2012 af lufthansa (Slettet)

#1 Ja det kunne nok godt være lidt utydeligt.

Men jeg har konstueret tre isokvanter udfra følgende punkter for Q=27, (1,6),(2,2),(5,1)

Q=34 (8,1),(2,3),(3,2) og Q=64 (2,8),(3,4),(6,3)

Hvor x er antal personale og y er antal selvbetjeningskasser, og Q er det output det kan produceres ved de givne kombinationer.

Håber du kan hjælpe mig nu !!!


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. marts 2012 af Walras

En isocost-linie er jo blot en linie, der angiver samtlige mulige kombinationer af input forbundet med samme aggregerede omkostning, hvilket måske bedst lader sig forstå med viden om, at "iso" er græsk for "lige" eller "ens".

Hvis jeg forstår din opsætning korrekt:

Hvis du lader C være omkostningerne pr. time, mens du lader x være antallet af ansatte, og y være antallet af selvbetjeningskasser, kan du opskrive det hele som

C(x,y)=p1x+p2y,

som du gerne vil. Dermed:

C(x,y)=108x+400y.

C(x,y) er en funktion, som beskriver, hvordan C varierer til forskellige input af x og y i forhold til de opgivne priser. Hvis vi nu lader C være fast, får vi

y=C/400-108/400*x,

der beskriver, hvordan y må afhænge af x, såfremt C skal være fast. Vi har således en isocost-linie, der beskriver alle kombinationer af x og y, som er forbundet med omkostningen C. Hældningen på isocostlinien er dy/dx=-108/400, mens skæringen er C/400. 


Svar #5
06. marts 2012 af lufthansa (Slettet)

#4 mange tak


Skriv et svar til: Isokoster HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.