Matematik

Ensvinklede trekant.

05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.

Jeg har fundet siden |BC|, men jeg har svært ved at finde siden |B'C']

Jeg har fået |BC| til 8

 

Jeg har vedlagt figur med oplysingerne og en skitse..

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

trekant ABC er retvinklet
                                              hvorfor kateten
                                                                            |BC| = √(102- 62)

                      

                                                                            |B'C'| =1,5·|BC|


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2012 af PeterValberg

Du kan udnytte, at du i ensvinklede (ligedannede) trekanter kan opstille
forhold mellem ensliggende sider, hvilket betyder, at du kan sige:

hvorefter du indsætter de heraf tre kendte sidelængder 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

For at finde frem til B'C' = BC*1,5, skal jeg så ikke bruge skalafaktoren? k = AB'/AB ----> k = 15/10 = 1,5?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, som det netop fremgår af #2.


Skriv et svar til: Ensvinklede trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.