Matematik

Hjælp søges til opskrivning af regneforskrift

05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mangler virkelig hjælp til disse to opgaver.

Opskriv en regneforskrift for den lineære funktion hvis graf går gennem

 

1) (2,3) og (-1,9)

2) (-3,2) og (-4,1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

se


Svar #2
05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet)

Tak for svar... Jeg har disse notater, men er i tvivl om hvordan jeg skal bruge dem. Er ikke specielt god til matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Skal det forståes som at du skal finde ligninger til 2 forskellige linjer?


Svar #4
05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet)

Jeg har bare skrevet det som der står jeg skal gøre i bogen. Altså opskriv en regneforskrift for den lineære funktion hvis graferne går i gennem 1)  og  2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Ok, så går jeg ud fra at det er to ligninger du skal finde frem til, det står bare funktion istedet for funktioner. Nå anyways, du skal starte med at finde din hældningskoefficient α. Mathon har skrevet formlen for dette. Kan du klare det så langt? :)


Svar #6
05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet)

Den får jeg til -10


                        -1

 

Ja er dårlig til at skrive tal herinde, men får den til -10 over -1 kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Nej. Nu gennemgår jeg lige en af lignngerne for dig:

P1(2,3) ⇒ X1 = 2      Y1 = 3 

P2(-1,9) ⇒ X2 = -1     Y2 = 9

α = (Y2 - Y1) / (X2 - X1) 

α = (9 - 3) / (-1 - 2) = -2

Hældningskoefficienten er altså = -2

Dernæst skal du regne konstanten q eller b ud, det er lidt forskelligt hvad folk kalder den :) Man kan gøre det som Mathon skriver, men jeg synes at det er nemmere at indsætte et af dine punkter i den ligning du har med hældningskoefficienten:

y = αx + q     P1 indsættes ⇒     3 = -2 · 2 + q     ⇒     q = 3 + 4     ⇒     q = 7

Du hr nu udregnet hældningskoefficienten, og konstanten, og kan derfor opstille den endelige ligning:

f(x) = -2x + 7

 

Giver det mening? :)


Svar #8
05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet)

Ja det hjälp helt bestämt:). Nu er mit problem bare at jeg taster forkert på lommeregneren, så jeg ikke får det rigtige resultat. Er igang med 2)

 

Du kunne vel ikke udregne (1-2) / (-4-(-3) =    for mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Nej, nu synes jeg at du selv skal i gang ;)

Lommeregner... De her stykker er vist ikke værre end at de kan klares i hånden :)


Svar #10
05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet)

Nu har jeg prøvet at regne den igennem 3 gange og regner forkert..

Prøver at skrive den op som jeg har lavet den og vil du så ikke sige hvor du kan se en fejl?

 

(-3,2) og (-4,1)

P1: (-3,2) X1: -3    Y2: 2

P2: (-4,1) X1: -4    Y1: 1

 

a= (1-2) / (-4-(-3)) = -7

 

2*-3+b

b= 2+(-6)?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Du skriver ligningen rigtigt op:

(1 - 2) / (-4 - (-3))

( -1 ) / ( -4 + 3 )

( -1 ) / ( -1 )

1 = α

 

Jeg tror at det er -(-3) du kludrer i :) du skal huske at det skal regnes som +, når der står - -.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis du ved, at du taster forkert på lommeregneren, bør du da kontrollere en ekstra gang, hvad du har tastet. Desuden er tallene så simple at regne med, at der slet ikke er brug for at benytte lommeregner.

1) hældningskoefficient: a = (9 - 3) / ((-1) -2) = 6 / (-3) = -2 ;

   y = ax + b med punktet (2,3) giver 3 = -2·2 + b, eller b = 3 + 4 = 7

2) hældningskoefficient: a = (1 - 2) / ((-4) - (-3)) = -1 / (-4 +3) = -1 / (-1) = 1

   y = ax + b med punktet (-3,2) giver 2 = 1·(-3) + b, eller b = 2 + 3 = 5

#10

Du laver fejl i forbindelse med at trække et negativt tal fra. -4 -(-3) = -4 +3 = -1 , ikke 7 .


Svar #13
05. marts 2012 af Mat1601 (Slettet)

Nu er det sådan at jeg havde eftertjekket resultatet flere gange, men igen er ikke et matematisk geni. Så hvad der kan virke åbenlyst let for dig(andre) er ikke nødvendigvis for mig. Jeg gør mig ikke godt på tal, men til gengæld på mange andre måder. Derfor søger jeg hjælp i dette åbne forum. Men mange tak for hjælpen johnjohn1337 og tak til Andersen11 (foruden den lidt negative kommentar).


Skriv et svar til: Hjælp søges til opskrivning af regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.