Matematik

gældsannuitet

07. marts 2012 af cssylvan (Slettet) - Niveau: B-niveau

har denne opgave:

Der ønskes optaget er lån på 100.000 kr. med en ydelse på 10.000 kr. pr. termin. Lånets løbetid skal så aflænge af renten.
Hvad bliver løbetiden, hvis renten er 8% pr. termin?
Her kan man igen bruge gældsformelen  , her skal man blot isolerer n, og bruge den formel hvor n tidligere blev isoleret.
n=-ln?((?y-A?_0·r)/y)/ln?(1+r)


Oplysningerne er:Y=10.000 kr. G=100.000 kr. Rente= 8%=0.08


log?((10000-100000*0.08)/10000)/log?(1+0.08) = -20.9124


Dvs. at løbetiden bliver 21 terminer, hvis renten er 8%.
 

Hvilke størrelser af renten er mulige ved dette lån? (det er dette spørgsmål jeg ikke kan svare på) ! hjælp haster, skaf aflevere min sso imorgen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

jeg fik også 20,9 termine, men jeg forstår ikke helt det sidste spørgsmål - prøv lige at se, hvordan det præcist er formuleret


Svar #2
07. marts 2012 af cssylvan (Slettet)

jeg rationaliseret mig frem til følgende:

jo højere renten bliver, jo højere
bliver rentetilskrivningerne pr termin jo også. de når jo på et
tidspunkt et punkt, hvor de bliver højere pr. termin - end de 10.000
kr. i ydelse.

Hvis jeg i formlen jeg brugte til udregning af terminerne "gætter" mig
frem og ændrer renten, kan den ikke komme over 10%, men den kan godt
komme op 9,9999%? er det så 9,9% der er korrekt...

Jeg tænkte bare der måtte være en måde at regne det ud på, uden at skulle gætte?


Skriv et svar til: gældsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.