Matematik

logaritme..hjælp

08. marts 2012 af karee85 (Slettet)

Hej alle sammen:D

Jeg er i gang med  mini-SRP i matematik og Kemi om PH og Logaritme funktioner. og mit spørgsmål er hvorfor man bruger log funktioner til udregning af PH. hvorfor ikke andre funktioner som exponentiel eller potens funktioner. hvad er det der gør log til bedre egnet til at udregne PH. 

tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af mathon

       i praksis arbejdes med
                                                          [H3O+] = a·10-n                      a∈[1;10[   n∈Z+

      al den
                      ·10-n-notation var/er besværlig
                        hvorfor den danske kemiker S. P. L. Sørensen i 1909
foreslog
                                      pH = - log10([H3O+]) = -(log10(a) - n) = n - log10(a)      ( matchende 10-talssystemet )

som siden vandt tilslutning verden over
og har været rationelt anvendt siden.

 ...anvendelse af exponentielfunktion eller potensfunktion giver ingen lettelse


Svar #2
08. marts 2012 af karee85 (Slettet)

ok, tusind tak,  men hvad er det der gør log bedre egnet til at udregne PH end andre funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2012 af mathon

                       ca·10^-n         og        xa·10^-n      er mere besværlige end  a·10-n
 

   og det var lettelsen, der motiverede anvendelsen af log10


Svar #4
08. marts 2012 af karee85 (Slettet)

ok, tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2012 af mathon

                      når der der regnes cirkaværdier
                      er a = 1
og du har
                          pH = - log10([H3O+]) = -(log10(1) - n) = n - log10(1) = n


Skriv et svar til: logaritme..hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.