Matematik

andengradspolynomi

11. marts 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej opgaven lyder sådan

om et andegradspolynomi f(x)= ax^2+bx+c oplyses at det har rødderne -2 og 4 samt toppunktet (1,-5)

bestem fortegnet a og c.

 

Har selv prøvet at lave udregningerne men er der nogen der lige vil tjekke dem igennem og se om det er rigtig eller hvor det går galt.

skal lige siges at det er en opgave uden hjælpemidler så hvis det er forkert må der kommer en forklaring med hvorfor det ikke skal gøres sådan

 

beregning af a:

f(x)=a*(x-r1)(x-r2)

-5=a*(x-(-2)(1-4)

-5(a*(3)*(-3)

-5=a*(-9)

-5/-9=a

a=0.5

 

beregning af de andre konstanter

f(x)=0.5*(x-(-2)(x-4)

f(x)=0.5*(x+2)(x-4)

f(x)=0.5*(x^2-4x+2x-8)

f(x)=0.5x^2-2x+x-4)

f(x)=0.5x^2-3x-4


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Indsæt rødderne

Da polynomiet har toppunkt i y=-5 må


Skriv et svar til: andengradspolynomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.