Matematik

hvad skal man her??

11. marts 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har uploadet et billede af opgaven  - jeg kan ikke forstå, hvad man skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Hvilke af dem forstår du ikke??????????


Svar #2
11. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

Det hele ;S

 

det ligner ikke noget, jeg har set før. kender ikke metoderne til at løse dem


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2012 af YesMe (Slettet)

a) Bestem  f(-3) , f(-1) , f(0) .... osv

b) Løs ligningen f(x) = 2 ... osv

c) x må ikke være lig med 2.

d) your turn


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Man skal beregne f(x) for hver af de anførte værdier af x.

b) Man skal løse hver af de tre ligninger.

c) Man skal bestemme definitionsmængden for f(x); for hvilke værdier af x er forskriften for f(x) ikke defineret.

d) Bestem værdimængden for f(x) og angiv et tal, som ikke er i værdimængden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

c) Der er intet til hinder for, at x kan være lig med 2 i forbindelse med denne funktion. Man skal sørge for, at 3x + 6 ≠ 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2012 af YesMe (Slettet)

#5

tastefejl ... -2.


Svar #7
11. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

I kunne vel ikke komme med bare et udregningseksempel, så jeg kan se, hvordan det skal gøres i praksis? (: Jeg har åbenbart været syg, mens det blev gennemgået


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Eksempel

f(x) = 5x + 4

f(1) = 5·1 + 4 = 9 ..

NAW .. IT's YOUR TARN!


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2012 af nielsenHTX

#7

a)

f(-3)=(2*(-3)-4)/(3*(-3)+6)=(-6-4)/(-9+6)=-10/-3=10/3

b) f(x)=(2*x-4)/(3*x+6)=2 ⇔

(2*x-4)=2(3*x+6)   for 3*x+6≠0  ⇔

2x=6x12+4 ⇔

-4x=16 ⇔

x=-4

c) er lavet

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

d) f(x) = 0 har da en entydig løsning. Man kan med fordel skrive funktionen som

f(x) = (2/3)·(x-2)/(x+2) = (2/3) · (1 - 4/(x+2))

Heraf ser man, at 2/3 er en funktionsværdi, der ikke kan forekomme med denne forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2012 af nielsenHTX

#10 hvordan kunne du nå at se det synes ellers jeg slettede det hurtigt igen... men jo f(x)=0 har en entydig løsning


Skriv et svar til: hvad skal man her??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.