Matematik

En funktion - differentialregning

12. marts 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved:


f(x)=x4+ln(2x+1)


Bestem f’(1).

 

Kan ikke huske hvordan man diffirentiere en sammensat funktion.. nogen hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Her er reglen for differentiation af en sammensat funktion (som du sikkert også kan finde ved at slå op i din bog):

(f(g(x)) ' = f '(g(x)) · g '(x)


Svar #2
12. marts 2012 af lalalalama (Slettet)

Har set den regl før.. men kan ikke huske fremgangsmåden..

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2012 af mathon

         sæt     
                                 u = 2x+1                      u ' = 2

                                    f (x)  = x4 + ln(u)

                                    f '(x)  = 4x3 + (1/u)•u '

                                    f '(x)  = 4x3 + (1/(2x+1))•2

                                    f '(x)  = 4x3 + (2/(2x+1))


Svar #4
13. marts 2012 af lalalalama (Slettet)

Tak skal du have! :-)


Skriv et svar til: En funktion - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.