Matematik

Pythagoras

12. marts 2012 af GOriLLAM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vis, at (m^2-n^2, 2mn, m^2+n^2) er et pythagoræisk talsæt for alle naturlige tal m og n, hvor m > n?

(m^2-n^2)^2 + (2mn)^2 = (m^2+n^2)^2

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af peter lind

Foretag kvadreringerne og reducer


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de kendte kvadratsætninger til at regne kvadraterne på de to toleddede størrelser.

Man kan også se, at

(m2 + n2)2 - (m2 -n2)2 = (m2 + n2 + m2 -n2)·(m2 + n2 -m2 +n2) = (2m2)·(2n2) = 4m2n2 = (2mn)2


Svar #3
12. marts 2012 af GOriLLAM (Slettet)

Men hvor har du bevist, at m > n i ^^?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke noget, der bevises. Det er en antagelse, der sikrer, at m2 -n2 > 0.


Svar #5
12. marts 2012 af GOriLLAM (Slettet)

(m^2-n^2 )^2+?(2mn)?^2=?(m^2+n^2)?^2 ?
m^4+n^4-2·(m^2 ?·n?^2 )+4·(m^2·n^2 )= m^4+n^4+2·(m^2·n^2) ?
-2·(m^2 ?·n?^2 )+4·(m^2·n^2 )= 2·(m^2·n^2) ?
4·(m^2·n^2 )= 2·(m^2·n^2 )+2·(m^2 ?·n?^2 ) ?
4·(m^2·n^2 )=4·(m^2·n^2 )

Er det ikke løsningen? Eller tager jeg helt fejl?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, man efterviser, at de to sider er ens. Jeg ved ikke, hvad du mener med alle de ?


Svar #7
12. marts 2012 af GOriLLAM (Slettet)

Det er min lærers spørgsmål, men kan ovenstående passe? Jeg har også gjort noget andet, men ved ikke hvad der er rigtigt.

2. mulighed

m^4+n^4-2·(m^2 ·n^2 )+4·(m^2·n^2 )= m^4+n^4+2·(m^2·n^2) <=>

-2m^2n^2 - 2m^2n^2 + 4m^2n^2 = 0

0 = 0

Er dette svaret?

Jeg forstår ikke min lærers spørgsmål, når skriver alle naturlige tal?

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det giver jo samme resultat.

m og n er to vilkårlige naturlige tal, med m > n. Da vil (m2 -n2 , 2mn , m2 + n2) være et Pythagoræisk talsæt.

Prøv selv at indsætte nogle værdier for m og n:

Eksempel: m = 3, n = 1: m2-n2 = 8, 2mn = 6, m2+n2=10, dvs (8 , 6, 10), 82 + 62 = 102


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.