Matematik

andengradspolynomierne

12. marts 2012 af dmha1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau
hvordan bestemmer jeg rødderne i andengradspolynomierne ?   p1 ( x) = 2( x + 2)( x − 3)

p2 (x) = 7(x − 5)(x + 3)

er helt lost og har aldrig arbejdet med det her. har brug for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rødderne aflæses af faktoriseringen. Hvis polynomiet er faktoriseret

f(x) = a·(x -r)(x -s),

er rødderne x = r og x = s.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2012 af PeterValberg

Et andengradspolynomium med rødderne r1 og r2 kan
faktoriseres som:

så du kan faktisk aflæse rødderne i de givne tilfælde.

p1 har rødderne:  x = -2   og  x = 3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: andengradspolynomierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.