Matematik

integral

13. marts 2012 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har prøvet at integrere en funktion, er den rigtig?

( 2x5 + 8x - 1 ) dx

( 1/5+1 x 5+1  +  8/2 x2 - 1x + k

x6 + 4x2 - 1x + k

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af SuneChr

1/3· x6 + 4·x2 - x + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

"step by step, my dear":

∫(2x5 + 8x -1) dx = (integral af summen er summen af intergaler)

∫2x5 dx + ∫8x dx - ∫1 dx = (konstanter må for integral-tegn) 

2 ∫x5 dx + 8 ∫x dx - 1 ∫dx = (integration af kendte funktioner )

2[1/6 x6] + 8 [½x2] - x + C = (forglem ikke den integrationskonstante C)

1/3x6 + 4x2 - x + C


Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.